Wandelen door de natuur van de Kraloërheide

Dwingeloo - Het IVN Noordwest-Overijssel gaat op zaterdag 23 februari wandelen door de natuur van De Kraloërheide, het meest oostelijke deel van het Dwingelderveld. Deze afwisselende wandeling van circa 5 kilometer gaat eerst via een smal paadje tussen de plassen van het Holtveen door. In het Holtveen heeft vroeger op een kleinschalige manier vervening plaatsgevonden.

De wandeling is op zaterdag 23 februari van 8.30 tot 14.00 uur. Het vertrek om 8.30 uur is vanaf het grote parkeerterrein (P&R) aan de noordzijde van het NS-station Steenwijk (ingang Eesveenseweg 3, 8332 JA Steenwijk). Deelname aan de wandeling is gratis.

Veel vogels te zien

De kans is groot dat in de toppen van de hier en daar opschietende berken een klapekster of buizerd te zien is. Op dit stuk hebben heb je prachtig uitzicht over de heide. Hier zijn ook kraanvogels te zien. Na een kilometer gaat de wandeling door het bos. Hier kun spechten, zoals de grote bonte, groene en zwarte specht tegen het lijf lopen. Na het bos volgt er een langgerekt natuurontwikkelingsgebied met een grote ondiepe plas, waar talrijke water- en moerasvogels te vinden zijn. Het laatste deel van de wandeling gaat over het fietspad langs het Holtveen, waar ook een kijkscherm aanwezig is.

Voor meer informatie: Theo van de Graaf, (0521) 587345.