Rika Brals vermaakt zich prima bij Vrouwen van Nu

Havelte - Jubilaris Rika Brals is in het zonnetje gezet tijdens de jaarvergadering van de Vrouwen van Nu afdeling Havelte in De Veldkei.

Bertha Oosten, tevens jubilaris, ontbrak wegens ziekte. Toch hoefde Rika Brals niet alleen op de foto, want zij werd omringd door de grote groep contactdames, die altijd behulpzaam zijn als er wat moet gebeuren. Deze dames kregen als dank een bosje bloemen. Brals mocht een grote glazen vaas met bloemen in ontvangst nemen.

Stichting Adwuma Ye

Na de pauze was het woord aan Ellen Zeldenthuis. Zij woont en werkt sinds 2004 in Ghana als projectleider van de stichting Adwuma Ye en begeleidt drie projecten die gericht zijn op mens en milieu. Zo wordt van plastic zwerfaval producten als schooltassen gemaakt, die kinderen meenemen naar school. Op die manier stimuleren ze tegelijkertijd het milieubewustzijn van de kinderen en de lokale bevolking.

In een ander project maken ze voor en door vrouwen New Cooking Bags, een hulpmiddel om mens en milieu vriendelijk te leren koken. Deze introductie slow cooking gaat ontbossing tegen,vermindert CO2 uitstoot en bespaart tevens geld en tijd. Een ander project is het produceren en introduceren van wasbaar maandverband en wasbare luiers; iets wat in Ghana bijdraagt aan de vrouwenemancipatie

Zo is het mogelijk dat vrouwen die anders thuis zijn, op deze manier kunnen meewerken aan deze projecten, hetgeen ze met veel plezier doen.