Paard & Erfgoed verhuist naar de tuinen van Frederiksoord

Frederiksoord - De organisatie van de grootste plattelandsfair van het Noorden, de Stichting Paard & Erfgoed, heeft besloten om in de gemeente Westerveld te blijven. De nieuwe locatie van de plattelandsfair is gevonden in de tuinen van Frederiksoord. Hier heeft de organisatie voldoende mogelijkheden om Paard & Erfgoed verder te ontwikkelen.

Het jaarlijkse evenement met veel bezoekers vond altijd plaats op landgoed Boschoord. Door de groei van het bezoekersaantal werd de organisatiedruk erg groot en is er uitgekeken naar een nieuwe locatie.

De gemeente Westerveld is verheugd dat het in deze regio blijft plaatsvinden. Burgemeester Rikus Jager: ‘Een evenement als dit hoort echt thuis in onze gemeente. De sfeer en de uitstraling hiervan komen uitstekend tot hun recht in het decor van de tuinen van Frederiksoord.’

Het evenement past heel voortreffelijk in het gedachtengoed van Johannes van den Bosch om mensen met een beperking of achterstand mee te laten doen en een betere toekomst te bieden. Er komen jaarlijks circa 6.000 bezoekers naar Paard & Erfgoed.

Frederiksoord

Zondag 1 september blijft als vanouds een fair waar je heerlijk kunt rondstruinen en genieten van paarden- en hondenshows. En ook leuk om te zien zijn de ambachten, schapendrijven, producten uit de streek, oude trekkers en woonwagens. De vrijwilligers en cliënten die andere jaren meededen in de organisatie zetten ook dit jaar weer alles in het werk om er een prachtige sfeer te creëren. Daarnaast zijn er plannen om het evenement uit te breiden naar twee dagen.

Tweedaags programma

Sebraine Meijerink, voorzitter van de Stichting Paard & Erfgoed: ‘We zitten vol ideeën om op zaterdag met een vernieuwend programma te komen.’ Om die voorstellen vorm te geven, werd op donderdag 28 februari een mini-conferentie georganiseerd in het gemeentehuis. Hier zijn voorstellen met direct betrokkenen gedeeld en getoetst op haalbaarheid. ‘We zien dit als een mooie kans om de ondernemers die in het gebied rond Frederiksoord actief zijn, te betrekken bij de uitvoering. Zodra de plannen definitief zijn, treden we ermee naar buiten’, aldus Meijerink.