Deze dieren zoeken een nieuw baasje

Beilen - Dierentehuis Beilen presenteert twee dieren die op zoek zijn naar een nieuw baasje. Deze keer Idjah en Jeremos.

Idjah

Idjah is een leuke onstuimige hond die geboren is in september 2018. Hij heeft het uiterlijk van een herder, maar de onstuimigheid van een Boxer. Idjah vindt andere honden erg leuk en is dan erg speels. Idjah is niet opgegroeid met katten, de omgang daarmee zal dan ook nog wat geduld en opvoeding vergen. Hij zou prima in een gezin met kinderen kunnen, maar is wel lomp dus de kinderen moeten wel ouder zijn dan 12 jaar.

Idjah heeft al wat cursus ervaring en het het zou wel goed zijn voor hem als dit wordt uitgebreid met een vervolgcurus. Met spelen wil hij nog wel eens wat lomp zijn en dan per ongeluk best hard bijten. Mee in de auto vergt nog wel wat training, eenmaal in de auto is het goed. Hij kan prima even alleen zijn, hij is gewend aan een bench met de deur open.

In een nieuwe thuissituatie zal hij wel tijd nodig hebben om even te wennen aan de verandering. Dat zal dan ook weer langzaam opgebouwd moeten worden.

Jeremos

Jeremos is een grote, volwassen kater. Hij is oorspronkelijk als zwerver bij ons gekomen en daarna een tijdje geplaatst geweest. Helaas is hij bij ons teruggekomen omdat het niet goed ging met de aanwezige kat. Bij zijn nieuwe baasjes was hij erg dominant en wilde hij graag de baas zijn.

Bij ons loopt hij wel los tussen andere katten en is het geen probleem. Hoewel hij wel een felle manier van spelen heeft en niet alle kittens zijn hiervan gediend. Hoe hij op honden reageert is onbekend. Jeremos is lief voor zijn baasjes, al wil hij nog wel eens met zijn pootjes je arm vastklemmen. Dit bedoeld hij niet gemeen, maar een gezinnetje met jonge kinderen is daardoor niet geschikt.

Jeremos is nog enorm speels en actief. Hij gaat graag naar buiten en kan zich dan ook prima alleen vermaken.

Voor meer informatie kunt u maandag tot en met woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur terecht bij het Provinciaal Dierentehuis Beilen, Ossebroeken 4 in Beilen, tel. (0593) 523232.