Turnsters pakken drie keer zilver

Dwingeloo/Diever - De turnsters van DOS Dwingeloo/Diever hebben afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd geturnd in sporthal De Hulsebosch in Dwingeloo. Het ging goed, want ze pakten drie keer zilver en bemachtigden zeven plekken voor het provinciaal kampioenschap.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Lieke v.d. Belt en Céline den Uyl. Beide turnden een goede wedstrijd. Op balk en vloer liet Lieke sterke oefeningen zien, waarbij ze voor balk de toestelfinale in de wacht sleepte. Ook sprong en brug gingen goed. Lieke werd deze ochtend 2e en Céline 4e. Beide hebben zich gekwalificeerd voor de Provinciaal Kampioenschap in april.

Jongste turnsters

De tweede wedstrijd kwamen de jongste turnsters van DOS in actie, Lente Bruins, Maxe Hummel, Annerixt Hoekstra en Rosa Bode, samen met Naomi Boerhof en Silke Oosterveen. Op sprong was het een nek-aan-nek race tussen Maxe, Annerixt en Rosa. Annerixt behaalde hierop een 3e plek, Maxe een 2e en Rosa een 1e.

Allen hebben de toestelfinale sprong in de wacht gesleept. Lente moest genoegen nemen met een lagere eindscore door een val in de plankoline. Ook Silke liet een zeer nette sprong zien en behaalde hierop eveneens een 1e plek en een toestelfinale. Op balk lieten de meiden wederom nette oefeningen zien. Lente scoorde hierop een 6e plek, Maxe werd vierde en Rosa 2e. Annerixt moest na haar val na de handstand genoegen nemen met een 9e plaats. Ook Naomi bleef helaas niet zitten na de koprol op de 10 cm smalle balk en scoorde hiermee een 10e plaats. Voor Silke bleek balk eveneens een lastig onderdeel. Toch behaalden de meiden deze wedstrijd 2 medailles.

Silke Oosterveen en Rosa Bode werden beiden tweede in hun categorie. Annerixt belandde net naast het podium op een vierde plaats, maar heeft zich wel geplaatst voor het Provinciaal Kampioenschap, evenals de medaillewinnaars Silke en Rosa. Daarnaast zien we Naomi, Silke, Rosa, Annerixt en Maxe ook weer terug op de toestelfinale aan het eind van het seizoen.

Laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd was het de beurt aan Nadine Kerssies, Sofie Bode, Esmeralda Zwambag, Cècile Bosman en Mayke Borst. Op balk liet Esmeralda een strakke oefening zien en scoorde hierop een 1e plek in het klassement. Mayke en Cècile hadden op balk iets meer moeite met hun zenuwen, wat resulteerde in een 5e plek voor Cècile en een 12e plaats voor Mayke. Op sprong lieten Esmeralda en Cècile een goede overslag zien, waarbij ze hoge punten binnen haalden. Voor Mayke was deze middag brug haar sterkste onderdeel. Ze behaalde hierop een 2e plek en tevens een toestelfinale. Helaas was er voor geen van de meiden een podiumplaats.

Nadine had vandaag haar dag niet helemaal. Op vloer was ze letterlijk even de weg kwijt in de choreografie en ook op sprong liep het niet lekker. Nadine sloot de middag netjes af op brug en balk. Sofie liet daarentegen zeer sterke oefeningen zien op zowel balk als sprong zien. Beide goed voor een eerste plek in het klassement. Op brug en vloer heeft Sofie goed geturnd, maar bleek het helaas niet voldoende voor een podiumplaats. Sofie werd 4e, maar heeft zich wel geplaatst voor het Provinciaal Kampioenschap in april.