Koffie-inloop staat in het teken van belastingaangifte

Havelte - Op dinsdag 26 maart is weer de maandelijkse koffie-inloop in De Veldkei in Havelte. Omdat er in deze periode van het jaar de belastingaangifte gedaan moet worden, is er bij deze koffie-inloop iemand aanwezig die tips en adviezen geeft met betrekking tot de belastingaangifte 2018.

Vanaf afgelopen januari is er iedere laatste dinsdag van de maand van 9.00 tot 11.00 een koffie-inloop in De Veldkei. Bezoekers kunnen een gezellig kopje koffie drinken met andere bezoekers. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen over bijvoorbeeld zorg, welzijn, leefbaarheid en vrijwilligerswerk. Tijdens de koffie-inloop is een sociaal werker van Welzijn MensenWerk aanwezig, een fysiotherapeut en een vrijwilliger van het Centraal Meldpunt.

Bij het Centraal Meldpunt in De Veldkei kunnen bewoners met alle soorten vragen rondom zorg en welzijn terecht. Zodra de hulpvraag duidelijk is, maken de vrijwilligers een verbinding tussen vraag en antwoord. Dat kan door informatie of advies te geven. Maar ook door bijvoorbeeld een andere vrijwilliger of organisatie in te schakelen.

Aanleiding om te starten met deze koffie-inloop is dat er door de landelijke ontwikkelingen de afgelopen jaren veel veranderd is op het gebied van zorg en welzijn. Zoals het langer zelfstandig wonen, meer een beroep doen op naastbetrokkenen en een toenemende mate van eenzaamheid. Dat heeft ook gevolgen voor de inwoners van Havelte en omstreken, zeker omdat dit een regio is die sterk vergrijst. De koffie-inloop speelt hierop in door een gezellige ontmoetingsplek te zijn en een plek waar je makkelijk met vragen terecht kunt. Het eerste kopje koffie of thee is gratis, daarna geldt het normale tarief.

Meer weten? Benader dan Eric Boers (e.boers@welzijnmw.nl 06-20065395) of Henk v/d Meer (h.vd.meer@welzijnmw.nl 06-30441876).