Samen ervoor gaan tijdens vastenactie

Wilhelminaoord - De Rooms Katholieke Kerk in Wilhelminaoord besteedt tijdens de viering van zondag 17 maart aandacht aan de vastenactie met het motto: ‘Samen ervoor gaan’. Dit motto past ook heel goed bij de doelstellingen van Fair Trade, waar ook aandacht aan wordt besteed.

Elk jaar wordt landelijk de vastenactie georganiseerd. Het gaat bij deze acties vooral om samen met de lokale bevolking van ontwikkelende landen gemeenschapsprojecten op te zetten of te ondersteunen. Alle vier de locaties van de parochie doen mee aan het opzetten van een dorpscentrum in Doozle village gelegen in Malawi Afrika. Dit gaat in samenwerking met 'Help Malawi Nederland'. Het project heeft het keurmerk van de Vastenactie en dat betekent dat de opbrengst van de parochie wordt verdubbeld.

Er is nog veel meer te vertellen over dit project en dat gaat ook gebeuren met beelden aan het begin van de viering op zondag 17 maart. Deze voordracht wordt verzorgd door Louise Swart van de VOM-Wolvega.

Fair Trade

Fair Trade komt ook op bezoek. Fair Trade streeft naar een eerlijke handel in producten waar ook de producenten een eerlijke prijs krijgen zodat ze daar hun families van kunnen onderhouden en hun kinderen van naar school kunnen sturen. Fair Trade zal een tafel inrichten met Fair Trade producten die je kunt kopen.

Een vertegenwoordigster van Fair Trade zal aan het eind van de viering in het kort de doelstellingen van deze organisatie toelichten en ook vertellen hoe je zelf aan een eerlijke prijs voor producten kunt bijdragen. Na de viering wordt er koffie gedronken van Fair Trade koffie Goudmerk.